مدیرکل بهزیستی استان تهران، در پیام خود به مناسبت روز جهانی نابینایان و عصای سفید، افزایش قدرت انتخاب و مشارکت اجتماعی افراد نابینا و کم‌بینا را معیار ارزشمندی حمایت‌ها دانست و پیوند خدمات توانبخشی با آموزش، مهارت‌آموزی و فرصت‌های شغلی واقعی را از محورهای مسئولیت بهزیستی برشمرد.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی اداره کل بهزیستی استان تهران، فریدالدین حجت‌الاسلامی در این پیام، افراد نابینا و کم‌بینا را بخشی از سرمایه انسانی و فرهنگی جامعه معرفی کرد و برخورداری آنان از آموزش، اشتغال، مسکن، امنیت، اطلاعات و فرصت‌های برابر را حقی شهروندی دانست.

وی با اشاره به ضرورت همراهی حمایت‌های ضروری با توانمندسازی پایدار اظهار کرد: ارزش حمایت‌ها زمانی آشکار می‌شود که به افزایش قدرت انتخاب، استقلال فردی و حضور مؤثر افراد در جامعه بینجامد و خانواده‌ها نیز از آموزش، مشاوره و پشتیبانی مناسب برخوردار باشند.

مدیرکل بهزیستی استان تهران، خدمات تخصصی توانبخشی، آموزش مهارت‌های زندگی و جهت‌یابی و حرکت، تسهیل دسترسی به وسایل کمک‌توانبخشی و فناوری‌های یاری‌رسان، حمایت از تحصیل و مهارت‌آموزی و توسعه فرصت‌های اشتغال را از محورهای مسئولیت این مجموعه عنوان کرد. وی همچنین پیگیری حمایت‌های معیشتی و مسکن را بخشی از این مسیر دانست و خواستار تناسب خدمات با نیاز واقعی افراد و استمرار حمایت‌ها شد.

حجت‌الاسلامی با اشاره به تفاوت شرایط کودکان، زنان، سالمندان و افراد دارای معلولیت‌های همراه افزود: این تفاوت‌ها باید در برنامه‌ریزی خدمات جایگاهی روشن داشته باشد تا حمایت‌ها با شرایط زندگی و نیازهای هر فرد متناسب شود.

وی پیشگیری و مداخله بهنگام را نیز بخش جدایی‌ناپذیر این مسئولیت برشمرد و آگاهی خانواده‌ها از اهمیت غربالگری بینایی کودکان، پیگیری نتایج ارزیابی‌ها و دسترسی به خدمات تشخیصی و درمانی را نیازمند همکاری مستمر بهزیستی، مجموعه سلامت، آموزش‌وپرورش و رسانه‌ها دانست. به گفته وی، این اقدامات باید هم‌زمان با حمایت همه‌جانبه از افراد نابینا و کم‌بینا دنبال شود؛ زیرا کرامت و حق برخورداری از فرصت‌های زندگی، وابسته به میزان بینایی نیست.

مدیرکل بهزیستی استان تهران با اشاره به گستردگی جمعیت و تفاوت دسترسی به امکانات در شهرستان‌ها، نزدیک‌ترشدن خدمات به محل زندگی مردم را لازمه تحقق عدالت دانست. وی بهره‌گیری از ظرفیت محلات، مراکز خدمات، تشکل‌های تخصصی و مشارکت‌های مردمی را زمینه‌ای برای شناخت دقیق‌تر نیازها، کاهش رفت‌وآمدهای دشوار و تقویت شبکه حمایت از افراد و خانواده‌ها عنوان کرد.

حجت‌الاسلامی همچنین خواستار نقش مستقیم افراد نابینا و کم‌بینا در تعیین اولویت‌ها، طراحی خدمات و ارزیابی نتایج شد و تصریح کرد: حمایت از اشتغال باید به فرصت شغلی واقعی، محیط کار دسترس‌پذیر و امکان پیشرفت حرفه‌ای منتهی شود و حمایت آموزشی نیز دسترسی به منابع و ابزارهای مناسب را فراهم کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد